BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

10 Apr 2011

Rezeki Kot...Alhamdulillah..

Alhamdulillah dah dekat 8 bulan gak aku keje kat sini, finally bos aku naik kan gak salary aku..Huhu..Even x bnyk kan..Tapi ok la..Dapat gak kumpul duit nak beli pape yg ptot..Huhu...Nak cari keje skang bukan senang, even ada degree pon gaji lbih kurang jew dgn yg ambk SPM..Ape2 pon sume tue REZEKI masing2 kan..Tapi jgn la sape2 yg dah dpt keje tetap @ GOV tue nk bangga diri sgt n jgn la nk bandingkan kteorg yg keje swasta nie low profile ok..Rezeki masing2, bukan korg yg tentukan rezeki kteorg kan..Aku pling x suke org GOV yg kutuk2 keje swasta nie...Ingat bagus sgt ke??..

Bukan nak ckp pe la, bg aku sume sama jew..Yg kteorg xdpt swasta nie maybe lame2 dpt gak..Korg yg dh dpt tue buat HAL sndri sudah la kan...Jgn igt diri tue dh perfect sgt..HeHe..Emo t'lebih plak ek..Aku pon x la perfect sgt, just nak bg tau ape betul jew..Klu rse2 x btol just ignore ok..Bkn nye keje swasta nie x bgus..Bagus gak pe...Kelebihan keje GOV nie bole buat loan jew..Huhu..

Ape2 pon, aku b'syukur dgn rezeki yg aku dpt skang nie..Bole la tampung hidup diri sndri kan..Utk family sume..Janji aku x susahkan lg family aku..Doa dr family mmg diperlukan n usaha atas diri sendiri..Cewahh...Haha..Betul la kan, if xde usaha x dapat la ape yg kite nak..

Hmmm..I hope my dreams will came the true..InsyaAllah..If xde rezeki thun nie, thun dpan la kot..Dugaan yg ada skang pon mcm2 gak..Hehe..Klu x de dugaan x m'cabar la kan...Hihi...I Love My Beloved Family..:)...

P/s : If u want to success in your life, please do not forget all the sacrifice your family coz your family is the determinant of your success..:)

2 comments:

wanie wonek said...

org keja gov kadang2 goyang kaki je lebih bandingkan swasta. penah wat l.i kat gov sekejap pon da fhm sgt da .. opsss .. jgn terasa sape yg keja gov kalu tak buat. hehehe ..

RiBeNa SeDaP said...

hahaha..
yup..slalu org gov mmg mcm tue pon kan..
keje mkn gaji pastu nk kutuk2 org keje swasta..sakit hati kan...hehehe...xpe, kite ckp benda yg btol kan..